Datum:

08.07.2011. 16:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 6579 pregleda

Niški saobraćajci spremili su neprijatna iznenađenja – pešake koji prelaze ulicu van zebri po prvi put će na ulicama sačekivati i kažnjavati saobraćajci u civilu, a vozače će snimati radari sa kamerama iz automobila i bez zaustavljanja dostavljati im prekršajne prijave na kućne adrese.

Nepropisno prelaženje ulice masovna je pojava u Nišu jer se pešaci ponašaju u skladu sa propisima tek kada u blizini ugledaju uniformisanog policajca. Zato je policija odlučila da doskoči.

– Pešaci koji prelaze ulicu van pešačkog prelaza ne bi trebalo da se iznenade narednih dana ako ih zaustavi saobraćajac u civilu koji će se legitimisati i napisati im kaznu. Zakonom je dozvoljeno da saobraćajci budu u civilu. Odlučili smo se na ovaj korak zbog velike nediscipline pešaka – objašnjava zamenik načelnika niške saobraćajne policije Dragan Pešić.

Najkritičnije je na najprometnijim niškim ulicama u centru – u Voždovoj, Generala Milojka Lešjanina, u Bulevaru dr Zorana Đinđića, kod Palate pravde, na Crvenom Pevcu… Duž Bulevara Nemanjića pešaci prelaze preko šest kolovoznih traka gde stignu, a najgore je oko pijace i Parka Svetog Save, u Knjaževačkoj…

Saobraćajci menjaju taktiku i prema vozačima.

– Vozače koji prekoračuju brzinu i u gradu i na prilazima gradu snimaćemo iz automobila u vožnji, ali ih nećemo zaustavljati – poziv sudiji za prekršaje stizaće im na kućnu adresu. Snimanje prekršaja iz automobila u vožnji moguće je zahvaljujući savremenim radarima koji, osim toga što mere brzinu, imaju i ugrađene kamere, pa video snimkom dokumentuju prekršaj, keže Pešić.

Izvor: Blic

1 komentar
  1. JA

    Pederizam

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)