Datum:

20.04.2017. 19:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Volkswagen je na Salonu automobila u Šangaju predstavio svoj novi Phideon plug-in hibrid.

Izgleda gotovo istovetnog kao i njegov parnjak sa konvencionalnim pogonom, Phideon PHEV je eco-firendly flagship sedan u koji su integrisana najnovija otkrića u oblasti vozila na alternativni pogon. Ovaj model bi trebalo da postane i prvi Volkswagenov domaći plug-in hibrid koji će se proizvoditi u Kini.

Kada je reč o pogonu, on se sastoji od turbopunjenog 2.0-litarskog četvorocilindarskog motora, električnog motora i baterije nepoznatog kapaciteta. Volkswagen nije otkrio ništa o njegovim specifikacijama, osim da potrošnja iznosi 2.3 L/1oo km i da mu je autonomija 850 km. Kada mu je baterija prazna, potrebno je oko dva sata da bi se napunila.

U okviru tradicionalnig hibridnog moda, koji koristi oba motora – konvencionalni i električni – dostupna su tri različita moda vožnje. “Najzeleniji” vozači opredeliće se za E-Mode, koji nudi nultu emisiju štetnih gasova.

Uprkos tome što izgleda kao standardni model, dizajneri su mu dodali mnoštvo poboljšanja izgleda, kako bi se istakao. Promene uključuju aerodinamične aluminijumske točkove, LED dnevna svetla u obliku slova “c”, kao i mnoštvo GTE oznaka.

Unutrašnjost je uglavnom neizmenjena, što i nije loše jer ovaj model u klasičnoj formi ima premium audio sistem, head-up displej i zabavno-informacioni sistem sa 9.2-inčnim ekranom.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)