Datum:

22.12.2013. 15:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3259 pregleda

Jedan od najvećih globalnih proizvođača televizora i “pametnih” telefona, južnokorejska kompanija Samsung, uskoro namerava da uđe na tržište automobila putem patenata za novi električni motor i gume za električno vozilo, kao i patenta za kontrolisanje bezbednosti sa aspekta zdravstvenog stanja vozača.

Kompanija je već podnela zahtev za priznavanjem patenata kod nadležnih institucija u SAD i Južnoj Koreji, piše Vol strit džornal.

Uz ove patente, Samsung je podneo i zahtev za odobrenje još jednog koji propisuje način komunikacije između vozača i zamišljenog Samsungovog električnog vozila.

Vozilo bi prepoznalo vozača na osnovu “pametnog” mobilnog telefona koji ima kod sebe i stvorila bi se veza između telefona i automobila. Na taj način, putem upravljačke ploče na vozilu, može se pristupiti kontaktima, aplikacijama, muzici i drugim mogućnostima koje pruža mobilni telefon.

Električno vozilo će poznavati dnevni raspored obaveza i važne sastanke na koje vozač mora da stigne, predložiti rute putovanja, obavestiti vozača o potrebi punjena baterija u vozilu, i omogućiti prijem telefonskih poziva.

Za sada nije poznato kada bi ovakvo vozilo, opisano u patentima, trebalo da bude komercijalno dostupno.

Izvor: Tanjug/Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)