Datum:

20.07.2016. 13:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Kompanija Samsung Electronic želi da postane veći igrač na tržištu automobila, kupovinom udela kineskog brenda električnih automobila BYD. Rojters prenosi da se kupovina već desila iza zatvorenih vrata, ali nijedna od ove dve kompanije nije se oglasila po tom pitanju.

Samsung je navodno nameravao da kupi 4 odsto BYD-a, što je ekvivalentno sumi od 406 miliona evra. Korejski gigant je potvrdio da je kupovina izvršena, ali nisu rekli tačnu sumu. Kineska kompanija je takođe odbila da se izjasni po pitanju sume, odnosno procenta udela.

Samsung planira da iskoristi ovaj ugovor sa BYD-om radi ugradnje svojih komponenti u njihove automobile. Oni smatraju da je u automobilskoj industriji budućnost, pošto se segment proizvodnje smartfona smanjuje. Ova kompanija operiše kao konglomerat, a jedno od odeljenja je i proizvođač baterija za automobile Samsung SDI, ali ona za sada neće BYD snabdevati svojim rešenjima.

BYD je ozbiljan igrač na kineskom tržištu. U partnerstvu je sa Daimlerom, a proizvodi hibridna vozila poput Tang krosovera (na gornjoj slici). Namerava da prodre i na američko tržište, gde je već izlagala svoje modele na Severnoameričkom internacionalnom salonu automobila.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)