Datum:

26.03.2013. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4729 pregleda

Ogorčeni odlukom Vlade Srbije da sa 3.000 evra pomogne prodaju „fijata 500 L“ na našem tržištu, članovi Srpske asocijacije uvoznika automobila i delova su ipak, posle više sastanaka, rešile da ne napuštaju 51. salon automobila.

– Tesnom većinom smo izglasali da ostanemo na Sajmu da ne bismo napravili veliki skandal i verovatno našeg partnera Beogradski sajam doveli u nezavidnu situaciju – kaže Miloš Petrović, predsednik ove asocijacije.

Uvoznici su odlučili da svakog dana do kraja ove izložbe od 14 do 15 časova njihove hostese nose bele majice na kojima piše „I ovaj automobil je mogao biti jeftiniji za 3.000 evra“. Kako navode organizatori ovog protesta krenuli su u „beli štrajk“.

– Mi smatramo da je narušeno tržište, ugrožena konkurencija i preduzećemo sve što je u našoj moći da onaj ko je pogrešio snosi i posledice – kaže advokat Mirko Mraković, koga su angažovali uvoznici.

Uvoznici podsećaju na to da oni zapošljavaju 19.000 ljudi u Srbiji i da su do sada investirali oko 300 miliona evra u poslednjih nekoliko godina.

– Poslednjih pet godina ministar Dinkić nam nanosi štete. Ako zbog ovakvog njegovog poteza mi otpustimo pet do sedam hiljada ljudi, da li će ih on zaposliti u Kragujevcu, uz državne subvencije – pita Boban Nikolić „Vitro grupa“.

Jeftiniji

Članovi Srpske asocijacije uvoznika izneli su podatke koje su dobili od svojih poslovnih partnera iz inostranstva, po kojima „fijat 500 L“ sa istim motorom i sličnim paketom opreme košta u Češkoj i Slovačkoj 10.680 evra.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)