Datum:

25.01.2018. 16:07

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Karakteristično je da je i ove godine ponuda noviteta protekla u SUV (terencima) modelima, da je viđeno mnogo električnih i hibridnih vozila, ali i koncept automobila koji najavljuju potpuno autonomnu vožnju.

Jedan od najvećih automobilskih sajmova na svetu, čuveni Severnoamerički međunarodni auto-šou u Detroitu ((NAIAS), posle tri dana posvećena novinarima iz celog sveta, kojih je bilo akreditovano više hiljada, otvorio je kapije i za posetoce. Oni će do 29. januara imati priliku da vide nekoliko desetina svetskih premijera i na stotine automobila koji će narednih godina pokušavati da prodru do srca i džepa kupaca na jednom od najzahtevnijih automobilskih tržišta na svetu.

Karakteristično je da je i ove godine ponuda noviteta protekla u SUV (terencima) modelima, da je viđeno mnogo električnih i hibridnih vozila, ali i koncept automobila koji najavljuju potpuno autonomnu vožnju, koja će, čini se, postati stvarnost na drumovima već za nekoliko godina.

Zanimljivo je da i dalje ima kolebanja kada se razmišlja o pogonu budućnosti. Mnogi “veliki igrači” su najavili da će uložiti i po nekoliko desetina milijardi dolara u razvoj električnih vozila. Ipak, ima i nekih koji su skeptici.

Tako, na primer, prvi čovek grupacije “Fijat-Krajsler automobili” Serđo Markione smatra da nije isplativo praviti električne automobile sem kada je reč o supersportskim vozilima, i dodaje da će “Ferari” najverovatnije krenuti prvi tim putem, a da ostali brendovi kojima on upravlja svakako to neće.

Ipak, treba podsetiti na dve činjenice. Prva je da je Markione pre samo dve godine rekao da će “Ferari” podleći modi i napraviti SUV vozilo “samo ako ga streljaju”.

Danas je već izvesno da je “ferari SUV” spreman… A druga činjenica je da ove godine Markione odlazi sa čela FKA grupacije.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)