Datum:

27.03.2013. 22:45

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5443 pregleda

Nikada niže cene automobila, kao i povoljniji uslovi kupovine, mamac je s kojim su uvoznici automobila pokušali da spasu što se spasti može, i da bar na 51. salonu automobila u Beogradu koliko-toliko napune kasu. Podaci prodaje iz prva dva ovogodišnja meseca su porazni

– Prodali smo tek nešto više od 1.100 automobila na mesečnom nivou, što je četiri puta manje nego recimo 2008. godine – kaže Miloš Petrović, predsednik Srpske asocijacije uvoznika automobila. Sudeći po prvim danima, naročito prvom vikendu 51. salona, posetioca je bilo “skoro kao nekada”, a i interesovanje kupaca je zadovoljilo izlagače. Po pravilu su prodati najskuplji modeli, poput “mercedesa SLS AMG, koji je sa 350.000 evra i najskuplji automobil sajma, ali i “BMV serije 3 GT”… Svi se dovijaju na razne načine da budu za nijansu bolji od konkurencije. Tako je “Honda” ponudila do sada nešto nezamislivo ne samo na našim prostorima – garanciju od čak milion kilometara na motor i menjač na novi 1.6 i-DTEC motor u “siviku”.

– Napravljen u Evropi, u našoj fabrici u Velikoj Britaniji, ovaj automobil ima najnoviji “hondin 1.6 dizel agregat”, prvi motor u Evropi iz naše nove Earth Dreams tehnologije. Ovaj automobil predstavlja impresivnu kombinaciju performansi i ultraniske emisije CO2. Sa 120 KS, pri čemu emituje samo 94 grama CO2 po kilometru, ovo je najlakši motor u svojoj klasi koji istovremeno omogućuje i agilnost i dinamičko ubrzanje – rekao je Stuart Tajlor, menadžer za razvoj evropskih tržišta u Kompaniji “Honda”.

“Vitro grup” je svoju ponudu obogatio i besplatnim kasko osiguranjem, ali i letovanjem u Grčkoj za dve osobe.

Pa ipak, najviše bure je izazvao ministar finansija Mlađan Dinkić, koji je na štandu “Fijata” zajedno sa direktorom FAS Antoniom Ćezareom Ferarom predstavio “fijat 500 L nacionale”, koji će samo za naše tržište, sa motorom od 1,4 litra i paketom opreme prilagođenom našim zahtevima (ima klimu, ali nema radio na primer), koštati 10.990 evra, što je “subvencija” od 3.000 evra, ali uz uslov da “FAS” zaposli do kraja ove godine još 800, a naredne još 600 radnika.

Pri tome “Fijat” je, u saradnji sa svojim partnerima, obezbedio izuzetno nisku kamatnu stopu za prodaju ovog automobila od svega 3 odsto ili 1,9 odsto za vreme trajanja sajma.

Kažu da je interesovanje ogromno i da je samo jedna auto-kuća dilera “Fijata” za vikend izdala više od 60 profaktura.

Ali, ovaj potez države je izazvao i veliko negodavanje ostalih uvoznika koji smatraju da je narušena tržišna utakmica…

Beogradski salon automobila i 7. moto-sajam traju do 31. marta. Radno vreme je od 10.00 do 20.00, a cena ulaznica je 300 dinara. Sat vremena parkiranja je 100 dinara.

Danas je na programu bio “femili dej”, što znači da je cela porodica sa jednom ulaznicom od 500 dinara mogla da poseti sajam.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)