Datum:

18.09.2019. 9:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od najvećih i najvažnijih auto-salona u svetu možda neće zadržati svoj trenutni format.

Nije tajna da su veliki tradicionalni evropski sajmovi automobila u krizi. U poslednjih nekoliko godina, od sajma do sajma povećava se broj automobilskih brendova koji dobrovoljno izostaju sa ovih manifestacija.

Tako je ove godine značajan broj velikih imena iz auto-industrije, njih 20-ak, među kojima su Toyota, Nissan, Peugeot, Fiat Chrysler Automobiles, Volvo i drugi, odlučio da se ne pojavi u Frankfurtu, dok su neki nemački proizvođači, bez čijeg učešća je frankfurtski salon nezamisliv, redukovali svoj nastup.

BMW je, recimo, smanjio budžet predviđen za sajam u Frankfurtu, ali i svoj izlagački prostor za oko dve trećine u odnosu na ranije godine. Deo ušteđenog novac, bavarski proizvođač je uložio u manifestaciju NextGen koju je u julu održao u svom sedištu u Minhenu. Na ovom događaju predstavljena je vizija budućnosti BMW-a kroz futurističke i električne koncepte i modele.

Slično je postupio i Daimler, u čijem vlasništvu je marka Mercedes, koji je budžet za nastup na sajmu smanjio za 30%.

Iako je na salonu u Frankfurtu izložio svoj prvi električni model Taycan, Porsche je ovaj automobil predstavio javnosti nedelju dana ranije, umesto da pravu svetsku premijeru održi pod kupolama sajma.

Nemački Handelsblatt izveštava da će se u svetlu najnovijih događaja predstavnici brojnih auto-kompanija, kao i Nemačkog udruženja proizvođača automobila, održati sastanak na kome bi razmotrili budućnost frankfurtskog auto-salona.

Isti izvor navodi da je broj izlagača na ovogodišnjem sajmu smanjen za 20%, a izlagački prostor za 16%.

Jedan od predloga je da se Sajam automobila u Frankfurtu ubuduće transformiše u manifestaciju koja bi bila jeftinija za izlagače, a spominje se i mogućnost promene lokacije sa Frankfurtskog sajmišta (Messe Frankfurt), gde se trenutno održava, na neku drugu lokaciju.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)