Datum:

09.12.2012. 23:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4566 pregleda

Udružnje uvoznika automobila, odlučilo je da članicama preporuči učešće na 51. Sajmu automobila u Beogradu. Resorni ministar Rasim Ljajić obećao da će pojedina zakonska rešenja biti prilagođena poslovanju uvoznika.

Održavanje 51. Sajma automobila u Beogradu sve izvesnije. Udruženje uvoznika automobila preporučilo je svojim članicama učešće na toj međunarodnoj manifestaciji. Ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić obećao je da će pojedina zakonska rešenja biti prilagođena poslovanju uvoznika automobila.

Tradicija će ipak biti nastavljena. Beogradska publika imaće priliku odmah posle Ženevskog salona da vidi sve novitete iz automobilske industrije. Strane korporacije se, pošto je to međunarodni sajam automobila, već pripremaju.

“Četiri do pet meseci pre sajma moramo da počnemo sa pripremama, kako bi štand izgledao u skladu sa standardima Škode. Potrebno je posebno naručiti vozila koja stižu u zatvorenim sanducima i obaviti sve ostale neophodne pripreme kako bi smo se predstavili na način na koji naš principal zahteva”, kaže Dušan Cincer iz “Auto Čačka”.

Ima onih koji su na srpskom tržištu investirali desetine milione evra, a od sajma očekuju ne samo izlagački već i komercijalni efekat.

“Sajam je prilika da i u krizi pokažemo da smo živi da postojimo i da našim kupcima pokažemo nove modele. Do sada sam tu firmu vodio na bliskom Istoku, čak 14 tržišta, od Avganistana do Dubajia i nikada nisam razmišljao da sajmove zbog štednje treba ukidati. To je na kraju prilika da se dobro proda jer svako želi da kupi sajamski primerak i bude drugačiji od ostalih. Mi smo sasvim spremni za sajam”, poručuje Rolf Jurgen Seyerle iz “Mercedes Benc Srbija”.

Udruženje uvoznika uprkos padu prodaje većoj od 30 odsto i loših kreditnih i lizing uslova, smatra da se jedino intervencijom države može pomoći uvoznicima koji godišnje posluju sa dve milijarde evra.

“Mi smo razgovarali sa resornim ministrom Rasimom Ljajićem i on je pokazao izuzetno razumevanje za situaciju u kojoj se uvoznici nalaze. Učinićemo sve da se manifestacija ipak održi”, ističe predsednik Udruženja uvoznika automobila i delova Srbije Miloš Petrović.

Uvoznici predlažu da se ove godine uz Sajam automobila održi i Sajam motocikala.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)