Datum:

24.03.2017. 22:15

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Beogradski sajam automobila, koji počinje 24. marta i traje do 2. aprila, biće jedinstvena prilika da se na jednom mestu vide automobili od “lade grante sedan”, koja košta 7.100 evra, pa do “Rols-Rojsovog” modela “goust blek bedž”, čija je početna cena oko 300.000 dolara (bez PDV), a cena izloženog modela biće saopštena prvog dana sajma.

Naravno, sajam je i veliki prilika za kupovinu vozila po sniženim cenama, uz dosad najpovoljnije uslove kreditiranja. Kako je to i uobičajeno na Beogradskom salonu automobila niz godina unazad, prvo će “planuti” najskuplji automobili, pa nas ne bi čudilo da već prvog dana i “rols-rojs” nađe svog vlasnika.

Ovo premijerno prikazivanje čuvene britanske marke kod nas.

– Oduševljeni smo što ćemo učestvovati na Salonu i što ćemo debi obeležiti modelom “goust blek bedž” – kaže Piter Šopman, regionalni direktor “Rols-Rojsa”. – Naše prisustvo znači povećano interesovanje za naše poslovanje u centralnoj i istočnoj Evropi, gde narednih godina očekujemo veći rast tržišta.

Još zanimljivije je to što je jedan od najvažnijih ljudi u dizajnerskom timu ovog automobila Beograđanin Pavle Trpinac.

– San postaje java učestvovanjem na Beogradskom salonu automobila, jer je to za mene dokaz da sam uspeo. To je prvi auto-šou na kojem sam bio kao dečak koga je doveo otac – kaže Trpinac, koji će biti specijalni gost “BMV Srbija” na pres-danu (u četvrtak) i prvog dana sajma, u petak 24. marta.

Posetiocima će se predstaviti više od 410 izlagača iz tridesetak zemalja, čak 34 automobilska brenda i 10 brendova proizvođača lakih privrednih vozila, 36 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila.

Najjeftiniji automobil je “lada granta 1.6” sa 87 KS i osam ventila, koja košta 7.100 evra. U ponudi “Lade” prvi put će premijerno biti prikazana “lada vesta”, najsavremeniji automobil “Avtovaza”, koji će koštati između 10.000 i 11.500 evra. Najjeftiniji terenac je “lada niva”, koja košta 9.600 evra, a unapređena verzija “lada niva urban” košta 10.300 evra.

I drugi proizvođači će ponuditi svoje “sajamske cene”. Tako, na primer, “Opel” nudi “korsu” za 10.990 evra sa bogatim paketom opreme i “merivu” od 100 KS i sa “drajv” opremom za 12.900 evra. Silne popuste nudi i “Ford”, pa će “ford fokus” sa dizel motorom koštati 10.200 evra (plus PDV).

Premijere Salona, koje dolaze u Beograd odmah posle ženevskog aut-šoua koji je završen 19. marta, jesu “abart 124 spajder”, “alfa romeo stelvio”, “BMV i8” i “i3”, “fijat fulbek” i “talento”, “ford eko sport” i “ka plus”, “honda NSH” i “sivik”, “džip kompas”, “kija niro”, “optima sportvagon”, “optima plagin hibrid”, “rio”, “lada vesta”, “lend rover diskaveri”, “mazda MH-5 RF”, “mercedes E klasa kupe”, “E klasa ol teren”, “GLA”, “nisan mikra”, “opel insignija… 

Prvi put u Srbiji

Prvi put u Srbiji jedna kompanija je ponudila, u Evropi već odomaćen, “novi koncept mobilnosti”. Naime, kompanija “Fijat Krajsler automobili Srbija” je osmislila akciju Be free (“Budi slobodan”), u kojoj ne morate da kupite nov automobil da biste ga vozili. Konkretno, vi FCA dajete 199 evra mesečno, a oni vama “fijat 500”, pri čemu “Fijat” plaća registraciju, kasko, prvi servis i set guma za zamenu, u zavisnosti od godišnjeg doba.

Posle godinu dana, što je ujedno minimum korišćenja automobila, možete da vratite automobil bez ikakve dodatne obaveze.

Ova ponuda postaje aktivna s početkom Sajma automobila u Beogradu.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)