Datum:

23.05.2013. 10:29

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2777 pregleda

Kada bi prodaja novih automobila bila i narednih meseci kao u aprilu, većina trgovaca limuzinama u Srbiji bila bi prezadovoljna. Prošlog meseca prodaja je porasla za nešto više od 20 odsto u odnosu na mart i čak 45 odsto više u odnosu na februar. Većina novih četvorotočkaša koja su promenili vlasnika kupljena je ili naručena na sajmu automobila.

Nova vozila u aprilu ove godine pazarilo je 2.460 kupaca što je više i od prodaje u aprilu 2012. Ukupni rezultat prodaje u prva četiri meseca je, međutim, porazan jer je prodato samo 7.024 nova vozila. To je za 15 odsto manje nego pre godinu dana a više od 2,5 puta manje nego pre početka krize.

– Posle slabog početka prodaje ove godine, kada smo u januaru i februaru prodali tek nešto više od 1.200 vozila u martu (1.957), u aprilu imamo veću prodaju što je direktna posledica održavanja Međunarodnog sajma automobila – kaže predsednik Srpske asocijacije uvoznika automobila Miloš Petrović.

Svako peto vozilo koje je prodato u aprilu dolazi iz pogona FAS u Kragujevcu. Na drugom mestu po prodaji je “Škoda” sa 341 automobilom. “Folksvagen” je prodao 205, “Reno” 136, a “Dačija” 132 vozila.

– Zadovoljni smo tražnjom i prodajom “fijata 500 L nacionale”, ali nismo zadovoljni isporukom – kaže Zorica Dimitrijević, direktor prodaje u salonu “Fijata” auto-kuće Voždovac. – Kada se i isporuka iz Kragujevca ubrza nadam se da ćemo prodavati još više automobila.

U salonima “Auto-Čačka” koji prodaje “Škodu” u Srbiji, uobičajena gužva. Njihovi trgovci, međutim, ne očekuju više kupaca.

– Bez obzira na dobre rezultate prodaje poslednjih meseci smatramo da će pad tržišta biti nastavljen – kaže direktor marketinga “Auto-Čačka” Dušan Cincar.

Iako su po prodaji na našem tržištu “Reno” i “Dačija” u samom vrhu, u kompaniji “Reno-Nisan Srbija”, zastupniku ova dva brenda nisu zadovoljni.

– Očekivali smo da ćemo prodati više automobila i na sajmu i posle njega. Kako stoje stvari, ovog meseca nećemo ni ispuniti plan – kaže Dejana Komadina iz ove kompanije.

U salonima “Suzukija” nisu nezadovoljni. Za vreme sajma su prodali više od 100 limuzina. Željka Karić, iz kompanije “Euro sumar”, koja zastupa “Suzuki” kaže da kupaca ima i posla sajma, ali da uvek može bolje.

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)