Datum:

11.06.2020. 21:11

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nova fabrika turbo-punjača za automobile sagrađena je u Novom Sadu i u njoj će do 2024. godine biti zaposleno 500 radnika, a proizvodnja će početi od septembra.

Objekat “CTPark Novi Sad”, čiji je zakupac kompanija “BMTS-technology”, kao jedan od vodećih proizvođača turbo-punjača u svetu, klijent je kompanije “CTP Invest”.

Ugovor između dve kompanije potpisan je početkom jula 2019. godine, radovi su počeli u avgustu te godine, a završeni su za oko osam meseci.

Objekat fabrike je ukupne površine preko 24.000 kvadratnih metara, a kompanija “BMTS” će Novom Sadu doneti oko 500 radnih mesta. Biće napravljen Razvojno-istraživački centar za 50 inženjera i dodatnih 70 fakultetski obrazovanih radnika, dok će 380 ljudi raditi u samoj proizvodnji, rečeno je tokom obilaska fabrike.

“Grad se dugo borio za oživljavanje industrijske zone Sever 4 i isplatilo se sve ono što smo radili u pogledu razvoja ekonomije grada. Impresioniran sam brzinom kojom je CTP Invest izgradio ovu fabriku, a posebno me raduju planovi BMTS za razvoj i proširenje poslovanja u našem gradu. Srećan sam, zadovoljan i ponosan što ovakve dve kompanije sarađuju u Novom Sadu, što je svojevrsna pozivnica za druge investitore širom sveta da upravo nas izaberu za svoj biznis”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Dodao je da se početkom septembra može očekivati početak proizvodnje i najavio da će gradske vlasti nastaviti sa oživljavanjem industrijske zone Sever 4.

“Planiramo vrlo brzo da krenemo u realizaciju prodaje preostalih, neiskorišćenih hektara gde će umesto livade, biti obezbeđen posao za nekoliko hiljada ljudi”, poručio je Vučević.

Direktor “CTP Invest” za Srbiju Vlatko Đuriček rekao je da ta kompanija poseduje najveći integrisani sistem vrhunskih poslovnih parkova u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

“U Srbiji poslujemo dve godine i osam meseci i izuzetno smo zadovoljni celokupnim okruženjem i saradnjom sa lokalnom zajednicom. Do sada smo formirali više ovakvih parkova u Srbiji, a nekoliko njih je u fazi projektovanja ili izgradnje. Novi Sad ima odličan potencijal i izdvaja se kao grad sa odličnim karakteristikama koji privlači najveće klijente, poput BMTS-a”, rekao je Đuriček.

(Foto: Tanjug/Jaroslav Pap)

Izvor: N1

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)