Datum:

22.05.2015. 10:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2641 pregleda

Japanski proizvođač Takata priznao je da postoji kvar na mehanizmu vazdušnih jastuka koji su ugrađeni u skoro 34 miliona automobila sa američkog tržišta. To će dovesti do pojedinačno najvećeg opoziva u američkoj automobilskoj industriji, pogađajući modele 11 proizvođača automobila, prenosi BBC.

Najnovija cifra je duplo veća od prvobitne procene neispravnih vazdušnih jastuka Takate. Američka Nacionalna agencija za bezbednost saobraćaja (NHTSA) saopštila je da japanska kompanija još uvek nije utvrdila razlog kvara koji je do sada povezan sa šest smrtnih slučajeva i sa više od 100 povreda.

“Ministarstvo saobraćaja SAD preduzima korake kako bi osiguralo da, što je pre moguće, neispravni vazdušni jastuci budu zamenjeni bezbednima”, izjavio je američki ministar saobraćaja, Entoni Foks.

Polovinom maja, japanski proizvođači automobila Toyota, Nissan, Honda i Daihatsunajavili su da će na vanredni servis pozvati vlasnike oko 11,5 miliona automobila širom sveta kako bi popravili kvar na vazdušnim jastucima kompanije Takata koji se nalaze u tim vozilima.

Izvor: B92

 

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)