Datum:

27.05.2017. 11:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ministarstvo pravde Sjedinjenih Američkih Država je podnelo tužbu protiv kompanije Fiat Krajsler Automobili, u kojoj tvrdi da su proizvođači koristili softver koji omogućava da se izbegne kontrola emisije štetnih gasova na dizel vozilima.

Tužba tvrdi da je FCA koristio taj softver na dizel automobilima od 2014. do 2016. godine, i da to nisu prijavili regulatornim telima. Taj softver je omogućio da vozila emituju znatno viši nivo azotnih oksida, nego što je dozvoljeno. Po zakonu, svi proizvođači automobila moraju da prijave bilo koji tip softvera koji može da promeni stvarnu količinu zagađenja vazduha.

Ova kompanija je negirala sve optužbe ranije ove godine. Oni su rekli da su razočarani što je ministarstvo pravde odlučilo da ipak podnese tužbu i da će se braniti od lažnih optužbi svim silama. Ako se optužbe pokažu istinitim, FCA bi mogla da za kaznu isplati iznos od 4,6 milijardi dolara.

Podsetimo, nemačko ministarstvo za transport utvrdilo je krajem 2016. i početkom ove godine brojne nepravilnosti u vezi sa emisijom štetnih gasova na Fiatovim vozilima. Između ostalog ukazali su da model 500X emituje 12 puta više azotnih oksida nego što je to dozvoljeno!

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)