Datum:

04.12.2016. 23:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Vazduhoplovni gigant Saab planira da se vrati u automobilsku industriju, a nova kompanija trebalo bi da bude predstavljena na proleće naredne godine. Saab je sve do 90-ih prošlog veka proizvodio i avione i automobile, ali se onda podelio nakon što je Dženeral Motors otkupio „zemaljsku“ sekciju.

Na žalost, svima je dobro poznato da je Saabovo automobilsko odeljenje završio u stečaju i da je sada u rukama švedske kompanije NEVS koja će zadržati ime, ali će proizvoditi samo električne automobile zasnovane na modelu „saab 9-3“. Takođe, turska vlada je kupila licencu za proizvodnju svoje verzije automobila.

Međutim, Saab grupa se neće vratiti u tradicionalnom smislu, već će pokušati da radarsku tehnologiju iz vazduhoplovstva prenese u automobile.

Naime, Saab je razvio jedan od najmodernijih radara za lovac „gripen“ koji može da detektuje predmete minimalnih dimenzija na velikim udaljenostima. Jasno je da to znači da se Šveđani okreću autonomnim vozilima, ali se još ne zna koji će proizvođač automobila dobiti pristup vojnoj tehnologiji i za koliko novca.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)