Datum:

25.07.2011. 19:12

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 5434 pregleda

Saab je krajem prošle nedelje objavio da se obustava proizvodnje nastavlja najranije do kraja avgusta, što doprinosi opravdanoj sumnji u održivost ovog švedskog brenda.

Švedska fabrika, rodno mesto Saaba 9.5, nije radila tokom skoro čitavog proleća i većeg dela leta zbog nemogućnosti proizvođača da isplati dobavljače. Proizvodnja je ponovo započeta u maju, ali uskoro je fabrika ponovo zatvorena.

Saab je nameravao da proizvodnju ponovo započne 9. avgusta, ali sada javljaju da se to ipak neće dogoditi zbog nedostatka delova od dobavljača. Ranije ove godine proizvodnja je već bila obustavljana zbog toga što su dobavljači, zbog neplaćanja, odbili da isporuče delove.

Švedski proizvođač navodi da je naručeno 11.000 automobila, ali je naručivanje usporeno zbog godišnjih odmora. ”Sezona odmora nam je onemogućila da dopremo do svojih dobavljača na vreme,” kaže se u Saabovom zvaničnom saopštenju. Navode i to da se nastavljaju pregovori sa zainteresovanim stranama oko započinjanja daljeg kratkoročnog finansiranja kako bi se proizvodnja oporavila i održala.

Saab je ranije sklopio ugovor sa dve kineske kompanije i početkom jula planirano je sklapanje partnerstva sa kineskom Youngman automobilskom grupom u svrhu razvitka novog 9-1 kompakta i premium 9-6 i 9-7 modela.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)