Datum:

30.11.2013. 23:35

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 9431 pregleda

Nakon više od dve i po godine, u ponedeljak 2. decembra, tačno u 13.25 časova, sa proizvodnih traka fabrike u Trolhatanu ponovo će početi da silaze automobili marke Saab. Novi vlasnik, konzorcijum NEVS, u početku će izrađivati osveženi Saab 9-3 Aero sa benzinskim motorom.

NEVS, koji je nakon bankrota švedskog proizvođača preuzeo veći deo kompanije Saab Automobile, započeo je probnu proizvodnju pretprodukcijskih automobila još u septembru, a od ponedeljka će se izrađivati prva vozila namenjena tržištu.

Kupcima će biti ponuđena osvežena verzija poslednje generacije modela 9-3, koji se proizvodio u fabrici sve do zaustavljanja rada mašina 2011. godine. Izvor iz NEVS-a kaže da će početna serija automobila biti mala, dok ponovo ne profunkcionišu svi segmenti u lancu od proizvođača do kupca, u koje spadaju i transportna i prodajna mreža.

Sledeći korak u strategiji oživljavanja Saaba biće još teži. Novi vlasnik pokušaće ono što prethodnom nije pošlo za rukom – da krene u masovniju proizvodnju. Prve porudžbine novog Saaba 9-3 već su stigle iz Kine, ali za sada nije poznato o kojim količinama vozila je reč.

Takođe, nepoznanica su i definitivni izgled i tehničke karakteristike “novog” modela, za koji su u NEVS-u ranije rekli da će biti revitalizovan uvođenjem nekih novih mehaničkih komponenti. Što se tiče prvog Saaba sa električnim pogonom, koji je novi vlasnik najavio prilikom kupovine kompanije, on se očekuje u proleće 2014.


Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)