Datum:

23.06.2016. 22:16

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Ako ste se nadali da će Saab nekim čudom ustati iz pepela, prešli ste se. National Electric Vehicle Sweden (NEVS) nedavno je najavio da ovaj brend i zvanično odlazi u istoriju.

NEVS – švedsko kineski konzorcijum – preuzeo je većinu sredstava i podružnica Saab-a, nakon što je ta kompanija bankrotirala.

Međutim, vlasnici prava na Saab brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo.

Tako je saopštila da će “NEVS” ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi trebalo da se naše na tržištu već sledeće godine.

Drugim rečima, Saab ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi Saab ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrotstvo i otkazala početak proizvodnje Saab 9-3 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentisan na električna vozila, NEVS namerava da gradi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa Panda New Energy, o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)