Datum:

31.08.2011. 13:36

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4790 pregleda

Izgleda da se finansijskim nevoljama Saaba kraj još uvek ne nazire. Ovaj proizvođač nedavno je odlučio da pažnju usmeri ka nabavljanju sredstava kako bi opstao u bliskoj budućnosti. Trenutno se razmatra reorganizacija u nameri da se kompanija zaštiti od zajmodavaca.

”Još uvek smo fokusirani na obezbeđivanje finansijskih sredstava. Ali, u nameri da osiguramo dugoročnu bezbednost za Saab, otvoreni smo za sve dostupne opcije”, kaže Erik Girs, direktor za globalne komunikacije. Iz ove kompanije su otkrili da su svesni medijskih izveštaja u kojima se pominje da Saab namerava da sprovede dobrovoljnu reorganizaciju.

Saab, koji je prodat General Motorsu prošle godine, obustavio je proizvodnju krajem marta, usled nedostatka novca. Glavna fabrika u Trolhetenu u Švedskoj takođe ne radi od početka juna. Pored toga, kompanija kasni u isplaćivanju dobavljača, a rezultat svega toga je mogućnost da za dve nedelje proglasi bankrot. Da nevolja nikada ne dolazi sama potvrđuje činjenica da je švedska vlada započela niz postupaka za naplatu zaostalog duga dobavljačima, započetih ovog meseca.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)