Datum:

25.01.2011. 19:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

2 komentara 7793 pregleda

Građane koji su od početka godine registrovali svoja vozila sačekao je novi “tuš“ – dobili su nove tablice, nalepnice za vozila, a umesto saobraćajne dozvole uverenje da je vozilo registrovano. Sa ovim papirom vlasnici novih tablica ne mogu da putuju nigde u inostranstvo, pa makar to bila i susedna Bosna i Hercegovina.

Pošto MUP Srbije nije odštampao dovoljan broj saobraćajnih dozvola vlasnici vozila koja su registrovana posle nove godine, uz uredno plaćene takse i troškove, na saobraćajnu dozvolu moraće da čekaju minimum mesec dana. Do tada će koristiti uvrenje o registraciji, koje važi samo na teritoriji Srbije, i sa kojim ne mogu da putuju u inostranstvo.

U Auto-moto savezu Srbije su nam potvrdili da je putovanje u inostranstvo sa novim tablicama i ovim dokumentom nemoguće. Isto nam je rečeno i u Upravi saobraćajne policije u Beogradu.

Čak iako ste isplanirali putovanje, i imate dokaze za to, ne postoji mogućnost da vam MUP po ubrzanoj proceduri izda saobraćajnu dozvolu. Na konstataciju “to znači da ja sa svojim kolima ne mogu da otputujem na put koji je ranije isplaniran” u MUP-u su nam kratko odgovorili “nećete moći”.

Podsetimo, izdavanje novih registarskih tablica i dokumenata počelo je 4. januara, a od prvog dana pojavili su se problemi. Građani koji su se tog 4. januara pojavili u policijskim stanicama na mnogim mestima nisu mogli ništa da urade jer se čekalo da ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić svečano uruči prvi primerak novih tablica. U nekim mestima je bilo problema i sa novim kompjuterskim sistemima, dok su negde falili i formulari koje vlasnici vozila treba da popune.

Pre nekoliko dana ispostavilo se da se na novim tablicama nalazi nevažeći grb Srbije, koji je prestao da važi novembra 2010. godine. Ministar Dačić je umirio vozače objasnivši im da je sa tim tablicama sve u redu i da neće morati da se menjaju dok im ne istekne važenje, a da će se novi kontigent štampati sa važećim grbobm.

Troškovi

Troškovi za nova dokumenta iznose 4.400 dinara. Od toga, 2.000 dinara koštaju registarske tablice, 800 dinara treba izdvojiti za saobraćajnu dozvolu, 400 za nalepnicu i 1.200 dinara za novu vozačku dozvolu, ukoliko je istekla stara.

Izvor: Vesti online

2 komentara
  1. marko

    no comment! osim što je za vozačku potrebno 1380 dinara + usluge banke/pošte…

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)