Datum:

19.09.2014. 16:49

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 4421 pregleda

Ograničenja na uvoz automobila u Rusiju, kao znak odmazde za sankcije koje su SAD i Evropska unija uvele Moskvi, mogla bi snažno da pogode japanske ekonomske interese, ali i situaciju na japanskom tržištu, izjavio je danas direktor japanske konsultantske kompanije Jusuke Ocubo.

“Automobili su ključni izvozni proizvod Japana u Rusiju. Očigledno je da se ruska proizvodnja automobila razvija postepeno, ali mi i dalje isporučujemo veliki deo automobila iz Japana ili fabrika naših kompanija na Zapadu”, zaključio je Ocubo.

On je prethodno radio u Centralnoj banci Japana, ali je bio i šef ekonomskog odeljenja japanske ambasade u Moskvi, prenosi ruska novinska agencija Itar-tas.

Ocubo je podsetio da je nakon izbijanja ekonomske krize u 2008. godini, Rusija uvela ograničenja na uvoz automobila, što je uzrokovalo drastičan pad u izvozu japanskih polovnih automobila.

“Ukoliko dođe do pooštravanja zabrane uvoza automobila, ovaj potez će naštetiti i japanskom tržištu, rezultirajući nižim cenama polovnih automobila i padom prodaje novih automobila”, navodi Ocubo.

Izvor: Tanjug/Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)