Datum:

05.06.2017. 10:51

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Pripreme za uklanjanje naplatne stanice u Bubanj potoku uveliko su u toku, a radovi bi trebalo da počnu već od ponedeljka. Rušenje bi trebalo da bude gotovo sredinom jula, a saobraćaj će se tokom radova odvijati usporeno, zbog zatvaranja pojedinih traka. 

Na tenderu za obavljanje poslova rušenja kompleksa čeone naplatne stanice “Beograd” kod Bubanj potoka, posao su dobili konzorcijum “Jedinstvo” i “Novi Pazar put” a. d. Ugovor je zaključen 8. maja, a vrednost radova je veća od 152 miliona dinara.

– Izvođač je pre dva dana uveden u posao i po postavljanju privremene saobraćajne signalizacije krenuće se sa radovima – navode iz JP “Putevi Srbije”. – Rok za obavljanje radova, ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti i loših vremenskih perioda, jeste 45 dana od uvođenja u posao. Uklanjanje stanice obuhvata pripremu, rušenje i raščišćavanje gradilišta.

Radnici su razrađivali detaljni plan rušenja konstrukcije, odnosili stare kućice smeštene pored auto-puta i postavljali saobraćajnu signalizaciju.

Zbog kompleksnosti radova, posao će se obavljati u desetak faza. Za vreme uklanjanja stanice, biće zatvoreno nekoliko traka. Uglavnom će biti prohodne po dve trake u oba smera, dok će u poslednjoj fazi po sedam dana biti zatvoren saobraćaj u po jednom smeru.

Pošto se rušenje poklapa sa početkom sezone godišnjih odmora, izvesno je da će se kilometarske kolone i ove godine stvarati na ovom delu auto-puta. 

Najprometnija u Srbiji

Naplatna rampa “Beograd” bila je najveća i najprometnija rampa u Srbiji. Kroz nju je lane, za samo 24 sata, prošlo 63.000 vozila.

Foto: M. Labudović, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)