Datum:

26.10.2014. 18:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4242 pregleda

Direktor Quattro GmbH, Heinz Hollerweger, najavio je da nova generacija Audija RS4 ispod haube više neće imati V8 motor.

Još u februRU se šuškalo kako Audi planira izbaciti 8-cilindarskog 4.2-litARSKOG atmosferca iz svoje postave za novu generaciju RS4 i sad je to zvanično potvrđeno. Hollerweger je australijskim novinarima nagovestio da će pomenuti V8 motor zameniti V6 turbo agregat. Bez obzira što će doći do promene, novi bi model trebalo da prati uspeh stare linije i ne bi nas začudilo kada bi se ispod haube pojavio čak i električni turbo motor predstavljen početkom ove godine u RS5 TDI konceptu koji će svoju premijeru doživeti u SQ7 modelu.

No, da ne mislite kako je ovo kraj za V8 motore u Audiju, Hollerweger je nagovestio kako će nova generacija RS6 najverovatnije ispod poklopca motora ipak imati gorespomenuti agregat, dok će novi R8 i dalje imati svoj V10. Ono što je zanimljivo je to da će se novi RS4 i RS6 nuditi i u limuzinskoj i karavanskoj verziji, za razliku od trenutne postave, koja je samo karavanska.

Novi A4 B9 trebalo bi da bude predstavljen sledeće godine, što znači da novi RS4 do 2016. godine nećemo videti.

Izvor: Index

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)