Datum:

06.10.2015. 16:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2602 pregleda

Britanska kompanija Rols-rojs (Rolls-Royce) najavila je danas da će do kraja naredne godine ukinuti dodatnih 400 radnih mesta u odeljenju za brodogradnju, što je najnoviji potez u nastojanjima kompanije da to odeljenje učini efikasnijim, prenosi Rojters.

Rols-rojsovo odeljenje za brodogradnju, koje u velikoj meri zavisi od klijenata iz naftnog i gasnog sektora, nalazi se poslednjih godinu i po dana pod velikim pritiskom, s obzirom na to da su cene nafte tipa “brent” pale na šestogodišnji minimum, a veliki broj porudžbina otkazan, prenosi Rojters.

Britanska kompanija je početkom ove godine šokirala investitore, kada je saopštila da će profit u njenom najvažnijem sektoru, odeljenju za proizvodnju motora za avione, pasti u idućoj godini.

Najnovije ukidanje radnih mesta će, kako se navodi u saopštenju kompanije, doneti godišnju uštedu od 40 miliona funti, a kako podseća Rojters, Rols-rojs je još u maju najavio ukidanje 600 radnih mesta u istom odeljenju, koje zapošljava ukupno 5.800 ljudi i radi na proizvodnji pogonskih sistema i sidra za brodove.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)