Datum:

08.02.2012. 23:05

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 8454 pregleda

Ako ste mislili da je vreme luksuznih drumskih krstarica prošlost jer je svet „zaglibljen u živo blato ekonomske krize“, prevarili ste se! Čuveni „Rols-rojs“ beleži rekorde u prodaji, bolje im ide nego ikada i samo sede i smišljaju kako da naprave još luksuzniji, bolji, prestižniji i, naravno, skuplji automobil.

Za one koji ne znaju, ne samo šta je kriza, već i koliko novca imaju na računu, „Rols-rojs“ je pripremio neverovatni „tjuner“, nešto kao što su „Mercedesu“ odeljenje AMG“ „Renoov“ čuveni „Gordini“…

Njihov „tjuner“ zove se „bespok“. Zapravo, to je deo same kompanije u kojem se nalaze čudotvorci koji će vam „izbiti“ još nekoliko stotina hiljada funti iz džepa. Tako „bespok“ za svakog kupca radi „personalizaciju“ vozila ispunjavajući mu sve želje.

Kažu u „Rols-rojsu“ da, na primer, kupci modela „gost“, i to više od polovine, traže specijalnu doradu. Pri tome je osnovna verzija ovog modela „triČavih“ 253.470 evra!

Nisu oni najrazmaženiji kupci „rols-rojsa“. Zahtevniji su oni koji pazare skupljeg i prestižnijeg „fantoma“. Sada zamislite šta vam nedostaje na vozilu koje kupite za najmanje 414.383 evra? Dobićete između ostalog i ugrađeni boks sa kristalnim čašama za šampanjac, naravno, uz obilje leda, a to zadovoljstvo košta „skromnih“ 18.000 evra.

Naravno, ako Želite da lepŠu polovinu vozite na piknik, poput svojevremeno engleskih lordova, biće vam potrebna i korpa za izlet, opremljena najmanje srebrnim ekscajgom, najfinijim kristalnim čašama, porcelanskim tanjirima… Sve to dobijate u „Rols-rojsu“ uz malu, ali paprenu, doradu „bespoka“.

Iz V12 motora, ovaj dorađeni „fantom“ izvlači svih 453 KS, sa fantastičnim obrtnim momentom od 720 nm. Do stotke stiže za oko pet sekundi, a maksimalna brzina je ograničena elektronski na 250 km na čas.

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)