Datum:

07.01.2016. 13:47

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 2997 pregleda

Rolls-Royce je objavio sliku na kojoj se vidi prototip sa novom šasijom. Prototip ima karoseriju Phantom modela, a ispod nje nalazi se nova aluminijumska space-frame arhitektura koja će biti u osnovi svih novih automobila ovog proizvođača od 2018. godine.

Prototip je već u fazi testiranja, a Rolls-Royce kaže da će biti izložen različitim uslovima vožnje na putevima širom sveta. Inicijalna faza testiranja fokusiraće se na to da li nova arhitektura unapređuje vozačko iskustvo i koliko je otporna na brojne vremenske uslove.

Ova kompanija nija otkrila nikakve detalje, a platforma o kojoj je reč prvi put je najavljena početkom 2015. godine. Ona će se naći u osnovi prvog krosovera ove kompanije, čiji rival će biti Bentley Bentayga i koji bi se mogao zvani Cullinan.

Tehničke informacija takođe u oskudne, a od ranije se priča o tome da će pomenuti krosover pokretati 6.75-litarski V12 motor. Model će pozajmiti neke komponente od BMW X7 modela, ali o tome za sada nema nikakvih zvaničnih potvrda.

CEO Rolls-Royce kompanije Torsten Miler-Otvoš ovim povodom je izjavio: “Nova ahitektura čistog luksuza predstavlja važnu investiciju za budućnost našeg brenda.” On je ovu platformu označio kao naredni korak na “luksuznom putovanju” ovog proizvođača.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)