Datum:

10.08.2011. 22:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 8132 pregleda

Premda prava terenska vozila u proizvodnji danas, zbog rasta segmenta SUV-ova, možemo nabrojati na prste jedne ruke, Mercedesova G-klasa svakako spada među kandidate koji nam prvi padaju na pamet.

Kako i neće, kada je Geländewagen jedan od retkih primeraka svoje vrste koji se još uvek koristi osnovnim postulatima terenske vožnje poput arhitekture s karoserijom na okviru, integralnim pogonom i mehaničkom blokadom sva tri diferencijala te reduktorom.
Zapravo, u Mercedesu su bili toliko uvereni u robusnost svog terenca da su svetskom novinarskom kremu odlučili upriličiti 14-dnevnu avanturu za pamćenje kroz najzahtjevnija australijska bespuća. Na PR događaj pozvano je ukupno četrnaest predstavnika sedme sile koji su se u koloni od šest G-klasa zaputili 2.000 kilometara dugom belom stazom Canning Stock Trail, od Kimberlija do Pertha.

Čini se, ipak, da brižno planiranje Mercedesove ekipe nije prošlo prema očekivanjima budući da je nakon šest dana na terenu pet od šest G-klasa završilo s oštećenim zadnjim vešanjem. Jedini primerak koji nije stradao pod uticajem surovog okoliša jeste specijalna vojna izvedba s ojačanjima – G-Professional.

Ovo ipak nije pokolebalo Nemce, koji nemaju nameru tako lako potpisati kapitulaciju. Novi amortizeri dopremljeni su čarterom nakon samo dva dana.

Nadajmo se da ekipa do završetka turneje neće naići na nove neugodnosti.

Izvor: Tportal
0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)