Datum:

21.06.2016. 19:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Roboti inteligentni poput ljudi uskoro bi mogli postati realnost, sudeći po rečima izvršnog direktora Toyotinog istraživačkog instituta. On je otkrio da je ova kompanija uložila više od milijardu dolara u razvoj veštačke inteligencije, što bi u narednih pet godina trebalo da počne da daje rezultate.

Iako verovatno nema realnog razloga za brigu u vezi sa zlim robotima poput Terminatora, dr Gil Prat kaže da će prve primene veštačke inteligencije biti u okviru sigurnosnih sistema koji se koriste u Lexusovim i Toyotinim vozilima. Detalja još uvek nema, zato što ih japanski gigant pažljivo čuva od javnosti, ali on je ranije postavio cilj: razvoj automobila koji će se sam kretati po autoputevima do Letnjih olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine.

Prat navodi da je važno razumeti da je ono što oni rade veoma rizično i da će se neki pokušaji sasvim sigurno pokazati neuspelim, ali ipak se očekuje da će većina dati željene rezultate. U dugoročnoj perspektivi Prat veruje da će doći do još većih tehnoloških unapređenja, koja uključuju robote koji asistiraju pri vožnji ili u potpunosti autonomna vozila koja se sama mogu voziti. U vezi njih Prat kaže da će ona jednog dana biti dovoljno bezbedna da se u njima mogu prevoziti i deca bez nužnog prisustva roditelja.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)