Datum:

07.04.2017. 22:23

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Projektovan da izađe u susret potrebama širokog sloja kupaca, novi “rio” igra značajno rastuću ulogu u “Kijinom” proizvodnom programu. Progresivni dizajn vodili su “Kijini” centri u Kaliforniji i Nemačkoj

Odmah posle salona u Ženevi i naša javnost je, na tek minulom Salonu automobila u Beogradu, mogla da vidi potpuno novi “kija rio” koji je premijerno prikazan krajem 2016. u Parizu.

Ovaj model je u 2016, naravno prethodna generacija, prodata u sjajnom “turažu” od 450.000 jedinica. To je 15 odsto “Kijine” ukupne prodaje, što samo po sebi govori o značaju ovog automobila iz B segmenta u proizvodnji južnokorejskog giganta.

Četvrta generacija dolazi na tržište sa novim atraktivnim dizajnom, izuzetnom praktičnošću, novim bezbednosnim tehnologijama i funkcijama konekcije, kao i sa usavršenom upravljivošću i komforom.

Dizajniran i projektovan da izađe u susret željama i potrebama širokog sloja kupaca, novi “rio” igra značajno rastuću ulogu u “Kijinom” proizvodnom programu. B-segment je najveći segment na evropskom tržištu, pa u “Kiji” predviđaju da će godišnja prodaja moći da stane rame uz rame sa najprodavanijim “Kijinim” modelima u Evropi – “Sportage” i “cee”d”.

Progresivni dizajn eksterijera i enterijera novog “rija” vodili su “Kijini” dizajn centri u Kaliforniji i Nemačkoj, uz usku saradnju sa korejskim centrom u Namjangu.

Novi model je 15 mm duži od svog prethodnika, i sada ima ukupnu dužinu od 4.065 mm, dok je istovremeno 5,0 mm niži (1.450 mm). Za evropske kupce, novi “rio” nudi osam boja karoserije i tri različita dizajna aluminijumskih felni prečnika 15 i 17 inča. “Rio” će se u Evropi prodavati samo u verziji sa pet vrata.

Novi “rio” ima i novu i moderniju kabinu, sa jasnim formama i boljom ergonomijom u odnosu na prethodnika.

“Rio” je dostupan sa izborom dve boje enterijera, crna ili siva tkanina ili crna ili siva prirodna koža. “Crveni paket” nudi kupcima “rija” kombinaciju crno-crvene kože na sedištima u kabini. Dostizanje visokog nivoa praktičnosti bio je ključni cilj “Kijinog” razvojnog i inženjerskog tima, a kao rezultat dobili su automobil sa najprostranijom kabinom i najvećim prtljažnim prostorom (325 litara) u B-segmentu.

Rezervoar za gorivo, koji je postavljen ispod zadnje klupe, ima zapreminu od 45 litara, što je 2,0 litra više u odnosu na prethodnika i obezbeđuje mu 34-58 km dodatne vožnje po rezervoaru goriva, u zavisnosti od motora.

Novi “rio” pogonjen je gamom benzinskih i dizel agregata, gde svaki od njih nudi visoku efikasnost i dobra ubrzanja.

Modeli opremljeni manuelnim menjačima standardno imaju “Stop&Go” sistem u kombinaciji sa benzinskim 1,0 T-GDI motorom (100 KS) i 1,4 dizel motorom (77 KS) koji imaju “Eco Pack” ili “Low Fuel Consumption (LFC) Pack”.

Narasla tražnja za manjim motorima dovela je do toga da je “kija” unapredila svoj najnoviji trocilindrični 1,0-litarski T-GDI motor.

Kupci koji se odluče za “rio” sa 1.0 T-GDI motorom mogu birati jednu od dve ponuđene izlazne snage – 100 ili 120 KS.

Motor sa 100 KS ima potrošnju od 4,5 l/100 km (4,3 l/100 km sa “Eco Pack”; 4,1 l/100 km sa “LFC Pack”), uz emisiju CO2 od 102 g/km (99 g/km sa “Eco Pack”; 94 g/km sa “LFC Pack”) Jači motor sa 120 KS ima potrošnju goriva od 4,7 l/100 km rezultuje i nisku emisiju od 107 g/km CO2. Za još veću ekonomičnost, Rio nudi 1.4 CRDi dizel motor sa 77 i 90 KS koji ima prosečnu potrošnju od 3,7 litara na 100 km.

Novi “Rio” jedan je od najbezbednijih automobila u svojoj klasi, dostupan sa naprednim sistemom asistencije za pomoć vozaču (ADAS – Advanced Driver Assistance System). Novi “rio” ima karoseriju konstruisanu od čelika visoke čvrstoće i opremljen je mnoštvom sistema pasivne bezbednosti, što znači da je spreman da bude podvrgnut najstrožim kriterijumima bezbednosti na svetu.

Novi “rio” startovao je sa prodajom u Evropi od početka 2017. godine, uz jedinstvenu fabričku sedmogodišnju garanciju (do 150.000 km). Rio se proizvodi u fabrici Sohari u Južnoj Koreji.

Početna cena modela “rio” je 10.990 evra!

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)