Datum:

07.03.2011. 10:10

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5369 pregleda

Ono što je ženevskom salonu automobila svakako udahnulo malo mediteranske egzotike bio je Rinspeed-ov novi BamBoo. Reč je, bez suvišnog okolišanja, o vozilu za golf za odrasle.

U njega staje četvoro putnika, a maksimalno može da se kreće brzinom od 120 km/h, zahvaljujući skromnoj masi od svega 1090 kg. Obzirom da je električno vozilo, rang kretanja mu je oko 105 km, zahvaljujući elektromotoru od 54 kW. Šasija mu je napravljena od čelika, a karoserija od pravog mnoštva materijala, kao što su vodootporna plastika i bambus! Zahvaljujući tome, ako vas put nanese na plažu (a ovo vozilo je kao za to stvoreno), njegov krov može vam poslužiti kao podloga za izležavanje na plaži. Zgodno, ha?

Čekajte, ima još. Naime, u ovo električno vozilo možete priključiti svoj iPad ili mobilni telefon, a raznim glasnim komadama možete surfovati internetom. Tako ćete biti u kontaktu sa svojim prijateljima i za vreme vožnje, a da to bude potpuno bezbedno. Portparol Rinspeed-a, Kej Robinson, izjavio je da je ova tehnologija osmišljena kako vozač ne bi bio ometan pristiglim porukama dok vozi. Zahvaljujući glasovnim komandama, kompjuter čita mailove i druge poruke sa Facebook-a ili Twitter-a dok vozač upravlja vozilom.

Uživajte u njegovim zaista egzotičnim fotkama u galeriji, kao i u onima iz Ženeve.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)