Datum:

13.02.2018. 10:19

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Britanski magazin Auto Express je ekskluzivno objavio da će automobil radnog naziva Concept_Two biti nešto veći (ali i dalje dvosed) i komforniji od spartanskog Concepta_One, ali i da će biti brži i (očekivano) skuplji.

Za razliku od prethodnika koji je proizveden u tek osam primeraka, novi model kompanije Rimac Automobili bi trebalo da bude napravljen u 100 primeraka, od kojih proizvođač planira da proda 20 već u prvoj godini.

Ipak, ono što je zaista novo među informacijama o novom superautomobilu jeste da će njegova autonomija sa baterijama od 120 kWh biti nešto veća od one kod prethodnika (mada ne značajno) i da će tokom sledećih nekoliko godina, nakon kupea, biti predstavljeni i Spider kao i verzija za trkačku stazu.

I na kraju, informacija koja je možda i najzanimljivija u vesti koju prenosi pomenuti britanski medij jeste podatak o tome da bi Concept_Two trebalo da imati sistem autonomne vožnje 4. nivoa. To znači da bi automobil (u državama gde je to dozvoljeno) mogao da se kreće potpuno samostalno, uz prisutnost vozača za upravljačem.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)