Datum:

15.10.2016. 17:21

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Jedan od priželjkivanih duela, u kome su učestvovala dva vrhunska supersportska automobila – jedan sa hibridnim i drugi sa čisto električnim pogonom, dogodio se na američkom tlu.

Fokus u razvoju motorizacije supersportskih automobila polako se pomera sa benzinskih na hibridne i električne pogonske sisteme. O tome svedoče i dva savremena modela – Porsche 918 Spyder i Concept One, proizvod firme Rimac iz Hrvatske.

I dok Porscheov automobil za pogon koristi kombinaciju benzinskog i dva elektromotora, Concept One dobija snagu isključivo od 4 električna motora, od kojih svaki pokreće po jedan od točkova.

Dva rivala odmerila su snagu u direktnom duelu, na pravcu dužine četvrt milje. Prema zvaničnim fabričkim podacima, Porsche od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 s, dok Rimac tvrdi da njegov automobil iz mesta do stotke stiže za 2,6 s. Concept One je ubedljiviji i kada se posmatra rezultat 0-200 km/h (6,2 s naspram Porscheovih 7,7 s).

Ipak, to su samo brojke na papiru – sve dok se ne potvrde u realnim uslovima, na stazi. Ako želite da saznate ko je pobedio, pogledajte snimak trke, a oni koje interesuje nešto više o modelu Rimac Concept One pre toga mogu da vide detalje iz vožnje ovog automobila.

Izvor: B92

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)