Datum:

23.04.2011. 23:00

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 5249 pregleda

Kompanija Fiat Automobili Srbija nagrađuje najbolji predlog posetilaca festivala za očuvanje životne sredine.

Ističući značaj inovativnih tehnologija u smanjenju uticaja na životnu sredinu, kompanija Fiat Automobili Srbija je na Supernatural festivalu izložila čuveni Fiat 500 sa revolucionarnim TwinAir motorom čija je emisija ugljen-dioksida i do 30 odsto manja u poređenju sa drugim automobilima u tom segmentu. Istovremeno, FAS je omogućio posetiocima da daju svoje ideje za očuvanje okoline. Predstavnici festivala i kompanije oceniće najbolje predloge koji će biti nagrađeni.

Posetioci festivala predlažu ideje za očuvanje okoline

Performanse TwinAir motora, jednog od „najzelenijih“ benzinskih motora na tržištu, oduševile su posetioce festivala. Ovaj motor spada i u red najekonomičnijih, sa prosečnom potrošnjom od samo četiri litra na 100 kilometara. Uštedi goriva i smanjenju emisije doprinosi Start&Stop sistem, koji gasi motor kada automobil nije u pokretu.

Fiat S.p.A. je u okviru „Air Technologies“ koncepta razvio brojna napredna tehnološka rešenja koja smanjuju uticaj na životnu sredinu. Zahvaljujući tome, već četvrtu godinu za redom, Fiat je brend sa najmanjom emisijom ugljen-dioksida u Evropi, što je potvrdila i vodeća konsultantska i istraživačka kuća u auto-industriji Jato Dynamics. Fiatova vozila prodata u Evropi su tokom prošle godine emitovala u proseku 123.1 g/km CO2, što je za skoro 7 grama niže od postavljenog EU cilja za 2015. godinu.

Izvor: McCann Erickson PR

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)