Datum:

18.12.2015. 16:03

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 2993 pregleda

Britanski proizvođač motora “Rols-Rojs” ukinuće neka radna mesta u vrhu kompanije i restrukturirati poslovanje posle niza upozorenja u pogledu profita, piše danas britanski list Fajnenšel tajms (FT).

FT je citirao novog izvršnog direktora kompanije Vorena Ista, koji je rekao da je potrebno izmeniti način na koji firma funkcioniše, a da je najbolji način da se počne sa promenom tima lidera.

Akcije “Rols-Rojsa” su prošlog meseca pale 19,6 odsto a u proteklih godinu dana 30 odsto, nakon što je kompanija iznela niz upozorenja o padu profita zbog slabih rezultata u oblasti proizvodnje brodskih motora i problema u servisiranju starijih avio-motora.

FT je ove nedelje objavio da Britanija razmatra nacionalizaciju organizacionog dela “Rols-Rojsa” koji se bavi proizvodnjom motora za nuklearne podmornice, u slučaju da se teškoće u toj kompaniji pogoršaju. Vlada u Londonu takođe bi mogla da odluči da spoji deo ili celokupno poslovanje “Rols-Rojsa” sa najvećom britanskom kompanijom iz odbrambenog sektora BAE sistems, navodi FT.

Britanska vlada drži takozvani “zlatni udeo” u “Rols-Rojsu” što znači da je za određene odluke u kompaniji potrebna njena saglasnost, dok je inostrano vlasništvo u firmi ograničeno na 15 odsto deonica prema propisima dogovorenim 1987, kada je kompanija privatizovana.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)