Datum:

30.01.2014. 16:27

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 4350 pregleda

Opel je svoj hit automobil u kategoriji takozvanih monokeba (jednovolumenskih vozila) – “merivu”, dodatno unapredio, učinivši je još efikasnijom, atraktivnijom i funkcionalnijom.

Pri tome, cena će ostati ista kao i kod prethodne generacije, što bi značilo da će u Srbiji osnovni model koštati oko 12.000 evra. Ono što je “merivu” približilo budućnosti jeste “Opelova” odluka da u nju ugradi motore sa “evro 6” normom, koja, inače, stupa na snagu tek 2015. godine.
Pored jedinstvene fleksibilnosti, ovaj mali “monokeb” sada se izdvaja obnovljenim, jednostavnijim dizajnom, s nizom najnovijih tehnologija koje dodatno unapređuju njegovu udobnost i efikasnost. Predstavljena je kompletna linija motora sa “evro 6” sertifikatom, uključujući i novu generaciju modela 1.6 CDTI, koja je najtiša i najefikasnija u klasi. Jedna od verzija ovog modela imaće potrošnju od svega 3,8 litara na 100 pređenih kilometara. Pored toga, prvi put u benzinskoj ili dizel izvedbi nove vrste vozila, emisija štetnih gasova biće ispod 100 grama, tačnije, svega 99 grama CO2/km. Novi prenosni mehanizmi omogućavaju finije i preciznije upravljanje menjačem, dok nova generacija “Opel IntelliLink” info-zabavnog sistema, unapređene brzine i funkcionalnosti, savršeno integriše funkcionalnost “pametnog telefona” u kokpit vozila.
“Meriva” na impresivan način postavlja standarde kada su u pitanju bezbednost, kvalitet i zadovoljstvo kupaca. Nova “meriva” zadržava maksimalan “Euro NCAP” rejting kao i njena prethodna verzija.

– Nova “meriva” bolja je od svih prethodnih – istakao je izvršni direktor “Opela” Karl-Tomas Nojman. – Postavila je standarde u okviru segmenta vozila kojem pripada, ako ne i u okviru automobilske industrije kada su u pitanju ergonomičnost, priuštiva fleksibilnost i kvalitet.

AUTO-meriva-(2)

Nova “meriva” poseduje i novodizajnirane 17-inčne i 18-inčne točkove vrhunskog izgleda. S njima, “meriva” ostaje jedini mali “monokeb” koji u ponudi ima 18-inčne točkove koji automobilu daju jedinstven stav i pojavu na putu, postavljajući je tako za korak ispred konkurentskih modela.

U ponudi je dvanaest boja, uključujući i novu veoma otmenu smaragdno zelenu sa efektom bisera i novu žutu boju sveže limete, uz mogućnost izbora između četiri različita ambijenta enterijera.

AUTO-meriva1

U novoj “merivi” sada je na raspolaganju retrovizorska kamera. Ona prikazuje sve moguće smetnje za parkiranje na sedmoinčnom monitor “IntelliLink” info-zabavnog sistema i omogućava, na primer, da se pored automobila primeti dete koje je suviše malo da bi bilo viđeno kroz zadnji prozor.

Radi boljeg osećaja prostora, veliki panoramski krov pruža se preko prvog i drugog reda sedišta. Tokom sunčanih dana, na raspolaganju je zaštita od sunca sa električnim upravljanjem.

Autor: P. Živković, Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)