Datum:

01.01.2015. 10:25

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

1 komentara 3149 pregleda

Ksu Zijun(60) je samostalni pronalazač iz Kine kome je odavno dosadila saobraćajna gužva u Šangaju kroz koji se svakodnevno vozi, a njegovo rešenje je – najmanji automobil na svetu.

Iako možda deluje kao automobil-igračka za decu, ovo vozilo ima motor, gas i kočnice i zvučni sistem, a njegov tvorac Ksu Zijun je potrošio dve godine i oko 200 evra da ga izgradi.

Dužina automobila je 58cm, širina 33cm, a visina 38cm što ga čini jednim od najmanjih automobila na svetu, a smao se čeka potvrda komisije iz Ginisove knjige rekorda.

Ksu je lokalnim novinarima rekao: “Od detinjstva volim da pravim stvari. Za motocikle se interesujem poslednjih 30 godina, a nedavno sam pomislio da bi bilo lepo da napravim najmanji automobil na svetu. To je samo hobi”.

Izvor: Moj auto

1 komentar
  1. zarko

    U Srbiji(u Beogradu narocito) je tabu tema(bar u medijima) koliko se vremena potrosi na putovanje od kuce do posla(recimo Vidikovac Padinska skela sa GSB), zakasnjenja na posao, koliko se litara nafte potrosi dnevno u GSB i ciju naftu trosimo i koliko je placamo, i uz sve to amortizacija vozila.Poznato je da se Beograd vise nekontrolisano siri prostorno, i kad god se napravi kalkulacija za Metro, on se odlozi u nedogled.Mozda, bi nam ovaj pronalazac mogao pomoci!

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)