Datum:

13.10.2017. 22:34

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara pregleda

Najbrže rastući segment automobila u Evropi, ali i u svetu su terenci, ili kako se već odomaćilo i kod na – SUV vozila.

Pri tome, i u okviru ove grupe postoje kategorije, pa je tako najbrže rastući segment SUV vozila onaj u kom se nalaze najreprezentativniji modeli – “D – segment”.

U Evropi je ovaj rast 2016. godine iznosio, u odnnosu na 2015. neverovatnih 49,7 odsto! U Srbiji, a treba naglasiti da su ova vozila za prosečnog srpskog kupca, poprilično skupa, proda se mesečno od 90 do 100 automobila!

Kupce ovih vozila privlače pogon na sva četiri točka, dakle “of-roud” sposobnosti, luksuz i prefinjenost koja im sleduje u kabini.

Na regionalnoj prezentaciji, koja je održana u Srbiji protekle nedelje, uverili smo se da je “Reno” ponovo bio na visini zadatka.

Uglađeno, ali istovremeno i veoma sportski izvajano vozilo, uz poznate “Renoove” motore i sjajne vozne karakteristike, sigurno će biti veliki adut ove kompanije i na našem tržištu.

Dužina od 4.673 mm, širina 1.843 i visina od 1.678 mm pokazuju da se radi o velikom, prostranom vozilu čije međuosovinsko rastojanje od 2.705 mm garantuje i obilje prostora za pet odraslih putnika.

Prtljažnik je takođe impozantan – čak 831 litar zapremine, a ako se (automatski, pritiskom na dugme), obore zadnja sedišta dobija se 1.795 litara.

Vrata prtljažnika se otvaraju i zatvaraju i automatski jednostavnim pokretom stopala ispod zadnjeg branika. Tu je i kuka, koja se automatski rasklapa i sklapa koja može da povuče i dve tone tereta.

Unutrašnjost je priča za sebe. Sve odiše prefinjenošću, a putnicima je na raspolaganju, pored udobnih sedišta koja mogu da se greju i hlade i vrhunski audio-sistem “Bouz” sa čak 13 zvučnika.

Podrazumeva se veliki tač-skrin ekran (8,7 inča), najnoviji “R-link” sistem “Renoa” (navigacija, konekcija, telefon), kao i svi najnoviji “gedžeti”, ali i obilje sigurnosnih sistema (osvojen maksimalan broj “zvezdica” na Evro NCAP testu).

Zasada su u ponudi dva motora za naše tržište 1,6 DCI sa 130 KS i 2.0 DCI sa 175 KS. Na raspolaganju su i “h -tronik” i automatski menjači.

Tu je i potpuno automatizovani sistem koji, jednostavnim pritiskom na dugme omogućuje tri moda vožnje…

Cena u Srbiji kreće od 27.000 evra, ali je u toku “akcija” u kojoj “Reno Srbija” daje popust od 1.000 evra, četiri zimske gume, jednoipogodišnji kasko, pet godina garancije ili 150.000 pređenih km, tri besplatna servisa, “hotel za gume” …

  • 13 zvučnika ima audio-sistem
  • 4.673 mm je dužina
  • 8,7 inča je veličina ekrana

Izvor: Novosti

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)