Datum:

20.09.2014. 23:26

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 4005 pregleda

Reno je ovih dana predstavio svoj odgovor na Folksvagenov superefikasni “XL1” automobil, a njihov adut u borbi za vozilo budućnosti je “eoleb” koncept koji po zvaničnim podacima ima potrošnju od samo 1L/100km.

Folksvagen je prvi koji je na tržište izbacio automobil sa potrošnjom od samo 1L/100km – “XL1” futurističkog dizajna koji sa cenom od 120.000 evra ipak predstavlja samo primer šta je inženjerski moguće, ali ne i automobil za široke narodne mase.

Reno sa svojim “eoleb” konceptom želi da ponudi podjednako nisku potrošnju, ali uz pristupačnu cenu i to sve u toku naredne dekade.

Prvi znak onoga što bi moglo u skorijoj budućnosti da stigne sa Renoovih proizvodnih traka je “eoleb” koncept koji će biti predstavljen u Parizu početkom oktobra.

Za početak, tu je lagano telo od polikarbonata, krov od magnezijuma i aluminijumski paneli, pa je ukupna težina automobila samo 400kg. Druga bitna stavka je aerodinamika koju je tim postigao aktivnim spojlerima koji omogućuju neometan protok vazduha oko automobila.

Tehnički detalji automobila su i dalje tajna, a Reno kaže da je za pogon zadužen hibridni sistem koji samo na pogon baterije može da dostigne maksimalnu brzinu od 120km/h uz domet od 60 kilometara.

Izvor: Moj auto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)