Datum:

24.11.2011. 16:01

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 7895 pregleda

Bugatti Veyron jeste i ostaće jedan od najfascinantnijih superautomobila u poslednjoj deceniji. O pojavi njegovog naslednika priča se već neko vreme. Sada će Bugatti nastaviti da proizvodi najbrže automobile na svetu, obećao je novi CEO Volfgang Dirhajmer. Njegova izjava sugeriše na proširivanje filozofije koja stoji iza Veyrona.

Širom sveta postoji mnoštvo dizajnera koji zamišljaju budućnost Veyrona. Jedan od njih je Tamas Jakus, koji je napravio rendere koji prikazuje kako bi Veyronov naslednik mogao da izleda. Drugačiji izgled je nauočljivija razlika. Tamas Jakus je renderu dao i ime – Ettore. Nazvan je po osnivaču ovog brenda – Etore Arko Isidoro Bugatiju.

Kada se posmatra njegov dizajn, nije teško prepoznati trenutnog Veyrona (Super Sport), ali Tamas Jakus otišao je korak dalje od samog dizajna. On kaže da će Ettore pokretati 8.0-litarski V16 motor sa četiri turbopunjača i 1.200 KS, što je brojka identična onoj koju ima sadašnji Super Sport. Dalje, Ettore će od 0 do 100 km/h ubrzavati za samo 2.2 sekunde, a maksimalno će razvijati 422 km/h.

Kako će naslednik ovog slavnog automobila zaista izgledati i koliko će biti sličan viziji ovog dizajnera, ostaje da se vidi.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)