Datum:

05.06.2016. 14:48

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prva generacija Nissan Juke modela debitovala je 2010. godine i postao je prava prodajna zlatka koka, a sada mu ova japanska kompanija priprema nslaednika. Njegov dizajn uvek je bio ili nešto čime ste potpuno oduševljeni ili ste ga nalazili kompletno neprivlačnim, on je ipak postao drugi najprodavaniji Nissanov automobil u Evropi, odmah posle Qashqaija.

Novi krosover biće predstavljen uskoro, a očekuje se da će njegov prepoznatljivi, zaobljeni dizajn postati stvar prošlosti. Ekipa iz OmniAuta napravila je rendere druge generacije Juka, inspirisanog Gripz konceptom i sa oštrijim linijama.

Glavne karakteristike automobila na renderima jesu prednja maska u obliku slova V koja okružuje farove. LED dnevna svetla biće integrisana u donji deo branika.

Zanovan na CMF-B platformi koja je u osnovi Micra, Renault Clio i Captur modela, kao i naredne generacije Dacie Duster, naredni Juke najverovatnije će na tržište stići sa poznatim benzinskim i dizelskim motorima, uključujući nezaobilazni 1.5 dCi sa 110 KS. Priča se i o tome da će mali SUV dobiti hibridnu varijantu, čija kombinovana snaga će iznositi 109 KS.

Nissan želi da novi Juke bude jedan od tehnoloških lidera u svom sedmentu, a kako bi se to postiglo, dobiće mnoštvo sigurnosnih sistema koji će biti standardni deo opreme. To podrazumeva novu 360-stepeni kameru za parkiranje, a priča se i o tome da će imati sistem pohranjivanja informacija skupljenih tokom vožnje, to jest neku vrstu crne kutije.

04

06

03

01

05

0

Izvor: Motor1/OmniAuto

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)