Datum:

15.03.2016. 13:22

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

1 komentara 1519 pregleda

Momci sa OmniAuto.it. kreirali su render Audi Q5 modela za 2017. godinu.

Druga generacija Audi Q5 modela do sada je nekoliko puta uočena od strane špijunskih fotografa, a sada se njena premijera približava. Dok ne saznamo kako tačno izgleda ovaj automobil, tu su renderi zasnovani na spomenutim špijunskim fotografijama. Karoserija će imati oštriji izgled, nalik na veći Q7 druge generacije.

Novi Audi Q5 biće zasnovan na MLB Evo platformi koju deli sa najnovijim A4 modelom, što znači da će imati značajno manji broj kilograma (i do 100). Motori i menjači u najvećoj će meri biti preuzeti od A4, a kasnije bi se mogla pojaviti i SQ5 verzija sa benzinskim i dizelskim pogonskim opcijama.

U ponudi bi se mogao naći i RS Q5 u drugoj polovini 2017. godine, kog bi pokretao prilagođeni, novorazvijeni 3.0-litarski biturbo V6 motor sa 450 KS. U S4 i S4 Avant verzijama ovaj motor obezbeđuje 354 konjske snage, ali u RS modelima mogla bi biti usvojena e-turbo tehnologija kako bi se povećala snaga.

Za one koji prefereriraju “zelenije” automobile, dobra vest je da su špijunski fotografi snimili prototip koji nema izduvne cevi, što sugeriše da je reć o e-tron verziji sa plug-in hibridnim pogonom.

Audi za sada nije otkrio kada možemo očekivati novi Q5, ali postoje dobre šanse da to bude početkom oktobra, na Salonu automobila u Parizu. Aktuelni model proizvodi se u Ingolstadtu, ali će njegova zamena najverovatnije biti sklapana u Meksiku, u novoj Audijevoj San José Chiapa fabrici.

1 komentar

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)