Datum:

09.01.2013. 22:18

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , , ,

Statistika:

0 komentara 6901 pregleda

Nakon objavljenih teaser slika (koje možete pogledati u nastavku), Facel Vega HK kupe konačno je pokazao svoje lice. Render prednjeg dela ovog automobila, inspirisanog elegantnim Facel II vozilom iz 1961. godine, prikazuje nam svoju atraktivnu rešetku.

Facel je, inače, francuski proizvođač luksuznih automobila, a njihovi prvi automobil bio je kupe sa dvoje vrata i Chryslerovim V8 motorom, koji je ime Vega dobio po zvezdi. Kada je predstavljen, 1954. godine, Vega automobil koštao je više od Rolls-Roycea. Samo nekoliko verzija ušlo je na tržište, a automobil je stekao veliku popularnost među bogatim i slavnim ljudima tog vremena širom sveta. Ipak, Facel je bio primoran da u potpunosti napusti tržište 1964. godine zbog prejake konkurencije.

Nedavno je Karolin Kastets oživela ovu kompaniju, a sada poručuju da su spremni za proizvodnju moderne interpretacije klasičnog GT automobila. Jedini problem koji se trenutno pomalja jeste neizvesnost pregovora oko “Facel” imena sa vlasnicima ovog brenda. Kastets je uverena da će dogovor biti postignut, što će predstavljati otklanjanje bilo kakve sumnje u to da će se francuski proizvođač u potpunosti vratiti u tržišnu igru.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)