Datum:

08.02.2016. 13:31

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , ,

Statistika:

0 komentara 2222 pregleda

Na gornjoj slici imate priliku da vidite kako bi, hipotetički, mogao da izgleda Audi A1 Cabriolet, a šansa da se ovo vozilo zaista nađe na putevima jednog dana prilično su slabe.

Verovatnoća da će A1 izgubiti krov i tako postati kabriolet veoma je mala, a razlog tome krije se u činjenici da ovakav mali model u kabrio formi ne bi predstavlja mudar poslovni potez. Da bi model bio isplativ, potrebno je više od lepog izgleda, a tu je i činjenica da segment kabrioleta uživa sve manju popularnost, što znači da A1 Cabriolet definitivno ne bi bio dobra ideja.

Dok se nepovoljne prilike – u koje svakako spada i Dizelgejt afera koja je još uvek vrlo aktuelna unutar Volkswagen grupe, kojoj pripada i Audi – ne promene, tu je regularni A1 supermini, koji će dobiti novu generaciju krajem 2017. odnosno početkom 2018. godine. Njegova proizvodnja će iz Belgije biti preseljena u Španiju, a mogao bi izgubiti status osnovnog modela, zato što se za 2019. godinu planira novi gradski automobil koji će biti zasnovan na New Small Familly platformi (na kojoj je zasnovan VW up!). Planirana je i u potpinosti električna verzija ovog automobila, pored onih sa konvencionalnim pogonom koji će se sastojati isključivo od benzinskih motora.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)