Datum:

31.03.2019. 9:17

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Prema najnovijim informacijama, Renault želi da ponovo započne pregovore sa kompanijom Nissan o „potpunom spajanju” tokom narednih 12 meseci. Time bi nastao jedan od najvećih konglomerata u automobilskoj industriji koji bi parirao VW grupaciji i kompaniji Toyota.

Ako se Renault i Nissan zaista spoje, navodi se da bi sledeći korak bio „ponuda za FCA grupaciju”. O tome se i ranije spekulisalo, dok je na čelu alijanse bio Karlos Gon. Međutim, kako prenosi Bloomberg, te pregovore je tada zaustavila Vlada Francuske.

Međutim, sada FCA grupacija traži nove partnere ili „spajanje”, a predsdnik iste se već sastajao sa predstavnicima drugih grupacija, uključujući i one iz PSA grupacije.

Partnerstvo sa FCA grupacijom bi bilo težak poduhvat za bilo kog proizvođača automobila. Međutim, Renault bi sa tim imao najviše problema jer je većinski vlasnik akcija te kompanije zapravo francuska Vlada.

Iako Renault i Nissan nisu potpuno spojeni u jednu kompaniju, njihovo partnerstvo se pokazalo i te kako isplativim. Iako je alijansa nedavno uzdrmana hapšenjem Karlosa Gona, novo rukovodstvo uliva veliko poverenje u zvaničnike obe kompanije.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)