Datum:

06.02.2014. 19:20

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 5615 pregleda

Nakon teasera objavljenig prošle nedelje, Renault je predstavio novi Kwid koncept na Salonu automobila u Nju Delhiju.

Neobični krosover kreiran je u saradnji sa Renaltovim dizajnerskim odeljenjem iz Indije, a reprezentuje sposobnosti ove kompanije da kreira nesvakidašnji krosover u C-segmentu. Kwid poseduje vrlo kratka rastojanja među točkovima, žuto-sivu karoseriju i povećano odstojanje od tla, sa velikim aluminijumskim točkovima zbog čega, prema rečima ove kompanije, liči na bagi vozilo.

Pokreće ga 1.2-litarski turbopunjeni benzinski motor uparen sa EDC menjačem sa dvostrukim kvačilom. Kreiran je tako da bude kompatibilan sa električnim motorima i baterijama, radi potencijalne električne verzije.

Jedna od interesantnih karakteristika ovog automobila je “Leteći saputnik”, koji se proteže sve do krova, a njime je moguće i ručno upravljati. Posesuje automatski, pretprogramirani mod. Renault spominje da se on može koristiti za slikanje panoramskih fotografija, saobraćaja ili za detektovanje predstojećih prepreka na putu.

Kao što se može očekivati, ne postoje planovi za proizvodnju Kwid konceta, ali je zato mogućnost razvoja priuštivog krosovera za indijsko i druga tržišta u razvoju više nego realna.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)