Datum:

07.01.2011. 20:59

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara 6005 pregleda

Pod optužbom za industrijsku špijunažu “Reno” je suspendovao tri čelnika za koje se veruje da su umešani u curenje informacija o elektro tehnologijama poslednje generacije.

Kompanija “Reno” suspendovala je tri svoja top-menadžera optužena za industrijsku špijunažu, a kako saznaju francuski mediji iz svojih izvora u toj firmi, zaposleni su umešani u curenje informacija o elektro tehnologijama, koje usavršava francuski proizvođač automobila.

Imena i dužnosti suspendovanih radnika se ne navode, a poznato je da su bili članovi direkcije kompanije, na čijem čelu je predsednik “Renoa” Karlos Gon, a bili su u timu za projekte električnih automobila.

Zvanični predstavnik francuskog automobilskog koncerna je potvrdio suspenziju tri top menadžera, ukazujući da je ta odluka doneta posle istrage, koje je pokrenuta krajem avgusta 2010. godine, kada se i saznalo za curenje informacija iz “Renoa”.

Pri tom je zvanični predstavnik ukazao da kompanija još nije spremna za saopštenje o daljoj sudbini tih radnika, ali je prema informaciji izvora agencije AFP, njima predloženo da napuste radna mesta bez otpremnine još u ponedeljak, 3. januara.

Kompanija “Reno” je 2007. godine bila uvučena u skandal vezan za curenje informacija o električnim tehnologijama, kada su sredstva javnog informisanja objavila slike budućih električnih automobila “Renoa”, kao i neke njihove karakteristike.

Kako je ranije objavljeno, kompanija “Reno” planira da 2011. godine pokrene prodaju električnih verzija automobila “fluens” i “kangu”, kao i električne modele “zoi” i “tvizi”.

Izvor: RTS

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)