Datum:

14.08.2016. 11:55

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Nedavno predstavljeni Twingo GT ostaće najegzotičnija verzija ovog modela, pošto za aktuelnu generaciju Renault kaže da je skoro nemoguće da dobije RS verziju. Prema rečima Patrisa Ratija, čoveka iz Renault Sporta, dodavanje RS oznake Twingu značilo bi snagu od najmanje 150 konja.

Iako je tehnički izvodljivo da se toliko snage nađe u turbopunjenom 0.9-litarskom motoru, bio bi neophodan značajan redizajn koji bi za hečbek iz A segmenta bio preskup. Zamenjivanje trocilindarskog motora četvorocilindarskim nije moguće, zato što za to nema dovoljno prostora.

Patris Rati korisio je reč “skoro”, što bi moglo da znači da Renault ipak uzima u obzir RS verziju. Najzad, Renault Sport je taj koji je razvio Twin’Run koncept, opremljen centralnim 3.5-litarskim V6 motorom u čast RS Turbo modela.

To znači da nada ipak postoji, pošto je ovde reč o zabavnom malom automobilu sa 110 KS koje se dostavljaju zadnjoj osovini putem ručnog menjača. Od 0 do 100 km/h će ubrzavati za manje od 10 sekundi, a imaće i nešto agresivniju karoseriju u odnosu na regularnu verziju.

Renault će na zimu početi prodaju Twinga GT, sa cenom koja će biti poznata nešto ranije.

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)