Datum:

10.01.2016. 14:32

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, , , ,

Statistika:

0 komentara 2592 pregleda

Renault-Nissan je najavio da u naredne četiri godine namerava da lansira više od deset vozila sa tehnologijom autonomne vožnje.

Ovaj dvojac detalje čuva u tajnosti, a otkrili su da će tehnologija autonomne vožnje biti ponuđena masovno, po pristupačnim cenama, na tržištima poput Kine, Evrope, Japana i SAD.

Iz Renault-Nissana veruju da će tehnologija autonomne vožnje poboljšati bezbednost u saobraćaju, jer neće praviti greške kojima su ljudi skloni i koje su odgovorne za i do 90 odstro saobraćajnih nesreća.

Tehnologija autonomne vožnje biće, u okviru vozila, lansirana postupno. Ove godine stiže sistem za kontrolu vožnje u jednoj traci, koji dozvoljava autonomnu vožnju na autoputevima. Dve godine kasnije pojaviće se unapređeni sistem kontrole višestrukih traka. On je napredniji od prethodno pomenutog, a omogućavaće i autonomno menjanje traka na autoputu.

Sistem “autonomne rakrsnice”, koji stiže 2020. godine, omogućiće automobilima automatizovan prolaz kroz raskrsnice i opterećen gradski saobraćaj.

Karlos Gosn, CEO Renault-Nissana, ovim povodom je izjavio: “Renault-Nissan partnerstvo je veoma posvećeno ispunjavanju dva cilja – nultih emisija i nultih saobraćajnih nesreća. Zato radimo na razvoju autonomne vožnje i povezivanja za masovno tržište i mejnstrim vozila na tri kontinenta.”

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)