Datum:

11.10.2016. 22:24

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

, ,

Statistika:

0 komentara pregleda

Mitsubishi će biti preuzet od strane Renault-Nissan alijanse do kraja godine. Šef kompanije, Karlos Gon, izjavio je u Parizu da će biti objavljeni „masivni“ planovi.

Kada bude objavljen dogovor, osvrnuo se Gon, obećao je da će sve kompletno izložiti medijima, s tim što se po njemu radi o veoma ozbiljnoj saradnji između Mitsubishija i Nissana, ali i Renaulta i Mitsubishija.

Zapravo, Nissan i Mitsubishi imaju dugu saradnju, jer je Mitsubishi proizvodio „Kei“ modele za Nissan, za japansko tržište. Da podsetimo, u aprilu ove godine je Mitsubishi priznao da je falsifikovao podatke u vezi sa potrošnjom goriva, što je rezultiralo ostavkom Tecuroa Aikave, predsednika kompanije. Tada je u čitavu stvar stupila Renault-Nissan alijansa.

Ugovor vredan 2,2 milijarde dolara za 34 odsto udela u Mitsubishiju čeka na odobrenje vlade, a stvar bi trebalo da bude završena do kraja ove godine.

Renault-Nissan alijansa je oformljena pre 17 godina, kada su obe kompanije bile praktično „na kolenima“. Francuzi i Japanci su ostvarili saradnju u oblasti istraživanja, razvoja, menadžmenta i ekonomije. Gon sada namerava da pripoji i Mitsubishi u alijansu, kao treću marku.

„Mitsubishi će se u ovom slučaju pridružiti alijansi. Suština alijanse je razvoj sinergije. Mi zamo da smo strateški povezani sa Mitsubishijem.“

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)