Datum:

01.12.2015. 10:33

Autor:

totalcar.rs

Oznake:

,

Statistika:

0 komentara 3451 pregleda

U poređenju sa svojim prethodnikom, Renaultov hečbek sada je nešto niži, duži i širi. Postao je 64 mm duži, trag prednjih točkova širi je za 47 mm, a zadnjih za 39 mm, međuosovinsko rastojanje poraslo je za 28 mm, dok je vozilo niže od postojećeg modela za 25 mm.

Na raspolaganju su četiri benzinska motora, TCe 100, SCe 115, TCe 130 i TCe 205, kao i pet dizel agregata, dCi 90, dCi 110, dCi 130 i dCi 165.

U vrhu ponude je sportska verzija Megane GT-Line, sa agresivnijim prednjim branikom, rešetkom hladnjaka u formi saća i dvostrukim hromiranim izduvom. Pored vizuelnih razlika, GT se nudi isključivo sa 1,6 litarskim benzincem snage preko 200 ks i sedmostepenom transmisijom sa dvostrukim kvačilom, a završni pečat ogibljenju daje niko drugi do Renault Sport.

Megane GT takođe, prvi u svom segmentu, nudi upravljanje putem obe osovine. Sistem, nazvan 4Control, stotinu puta u sekundi izračunava i podešava ugao zakretanja zadnjih točkova.

Pri brzinama do 60 km/h, a u Sport režimu do 80 km/h, zadnji točkovi okreću se u suprotnom pravcu u odnosu na prednje, što stvara utisak preciznijeg i dinamičnijeg upravljanja, kao da se radi o kraćem rastojanju između osovina. Iznad spomenutih graničnih brzina, 4Control okreće zadnje točkove u istom pravcu kao i prednje, čime se povećava stabilnost i stiče utisak većeg međuosovinskog razmaka.

Prema navodima iz Renaulta, enterijer novog modela Megane izrađen je od kvalitetnih materijala, dok je za izradu sedišta korišćena pena dvostruke gustine, sa ciljem pružanja „izuzetne udobnosti i oslonaca za telo“. Dalje, u kabini je vozaču na raspolaganju 8,7-inčni višenamenski displej sa Renaultovim R-Link 2 kontrolnim interfejsom, koji nudi opciju prepoznavanja glasa, brzo prilagođavanje opcija prema željama vozača i potpunu konektivnost.

Početak prodaje novog Renaulta Megane očekuje se u januaru.

Izvor: Vrele gume

0 komentara

Comments are closed.

TotalCar.rs je deo Burek.com mreže. Copyright© 2010-2012 Sva prava zadržana.
"Da sam pitao ljude šta žele, rekli bi mi - brže konje!" - Henri Ford (1863 – 1947)